SNAILS NEWSLETTER

Slovo předsedy

Prázdniny jsou již v plném proudu a na Mlatevni vládne klid. Vnitřní pole prošlo větší úpravou, při které brigádníci vyrovnali celý povrch a byla rozhozena lehká vrstva nové antuky. Ale ne na všech hřištích je takové mrtvo. Minulou neděli skončilo v Kanadě MS mužů, na kterém naši reprezentaci po dlouhých letech pronikli mezi nejlepších 8 týmů. Bohužel v noci před finálovým dnem na místě turnaje skončil bohatých trenérský a kaučovský život člověka, který pro český softball především na přelomu tisíciletí hodně znamenal. Je sice pravda, že nemnoho lidí z kunovického softballu mělo tu čest Mika Stapletona poznat blíže, ale kdo ho znal, jistě potvrdí jeho zásluhy. Čest jeho památce. V Ostravě se konal premiérový ročník Super Cupu juniorek. Jedná se o turnaj, na kterém mohou startovat týmy z různých zemí a nemuselo se jednat o čistě klubovou záležitost. A tak se na turnaji představilo několik hráček, které jsou k vidění i v dresu Snails. Kromě výběru Slovenska se jednalo především o tým Arrows Ostrava, kde bylo hned 7 hráček ze soupisek Snails. A kromě nich ještě dva kaučové - Pavel Křivák a Eliška Mlýnková. Po velmi dobrých výkon tým vybojoval zlaté medaile a potvrdil nejenom nadvládu českých juniorek, ale i nadvládu Moravy. Velmi zajímavou nabídku pro Vaše ratolesti si připravily naše trenérky a reprezentantky Téra Vlčková a Eliška Mlýnková. Pokud máte zájem, mrkněte na pozvánku a přihlaste své dítě. V dnešním čísle můžete najit odkazy na všechny důležité turnaje, které se konají nebo budou konat v letních měsících. Tak si nenechte ujít zpravodajství z nich.

Pozvánky na nejbližší akce:


 

Muži ČR 7. na MS v Kanadě

Mužská reprezentace obsadila na mistrovství světa v Kanadě 7. místo a ukončila tak 11 let dlouhé čekání na účast v play-off pro nejlepších 8 týmů na světě. A jak turnaj hodnotí jeden z trenérů pro web ČSA nebo kapitán týmu David Mertl v reportáži České Televize?

Zástupci Snails na evropském poháru juniorek

Po loňském zlatu v reprezentaci, přichází i zlato na klubové scéně Po výhře 8:5 ve finále nad holandským výběrem se několik hráček a kaučů Snails raduje ze zlaté medaile z evropského poháru juniorských týmů. V týmu Arrows se nakonec představilo celkem 7 hráček oblékající v letošním roce žlutý dres Kunovic a k tomu dva kauči. Do Ostravy posíláme velkou gratulaci. Oficiální stránky turnaje nebo článek od Arrows Ostrava.

Mistrovství Evropy juniorů právě teď v Mostě

Od pondělí do soboty v severočeském Mostě probíhá mistrovství Evropy juniorů. V areálu na Ovčíně se sejdou ti nejlepší mladí softballisté, které mají na to stát se příštími mezinárodními hvězdami. A Češi obhajují zlaté medaile. Přímé přenosy budou k dispozici od pátečních zápasů play-off. Oficiální stránky turnaje

Juniorská reprezentace žen na MS v USA

Reprezentaci juniorek ČR čeká v srpnu mistrovství světa v Oklahoma City (USA). A oddíl Snails Kunovice bude mít v tomto týmu velké zastoupní. Mezi 17 hráček se podařilo proniknout Denise Húskové, Sabině Phamové, Tereze Kubicové a Nikol Tabačkové. Hlavním kaučem je kunovský Pavel Křivák a v rámci realizačního týmu jede ještě Ondřej Blaha. Cílem juniorek bude účast v play-off pro nejlepších 8 týmů na světě. Stránky turnaje.

Reprezentace ČR žen na ME v Holandsku

Ženská reprezentace bude bojovat koncem července o medaili na Mistrovství Evropy v holandském Rosmalenu. Za národní tým bude nastupovat i Tereza Vlčková, vnitřní polařka domácích Snails Kunovice. Cílem celého týmu by měla být účast ve finále celého turnaje. Stránky turnaje.

Celonárodní BEE BALL DAY i v Kunovicích

BEE BALL DAY je otevřená celonárodní akce pro děti do 10ti let. Konat se bude na státní svátek 28. září 2015 na 11 místech po celé ČR. Více informací bude brzy k dispozici.

Staň se členem!

Máš-li zájem stát se členem softballového oddílu Snails Kunovice, být hráčem a nebo pouze příznivcem, který bude v centru dění? Přidej se k nám! Číst dál

V případě, že se vám tento newsletter špatně zobrazuje, najdete ho i ZDE. Pokud Vám newsletter nepřišel oficiální cestou a chtěli byste se k jeho odběru přihlásit, stačí vyplnit tento FORMULÁŘ. V případě, že o tento pravidelný přísun informací nemáte zájem, můžete se odhlásit ZDE.

Výbor oddílu Snails hledá:

- Organizační tým Burčákového turnaje 2015
- VÝPOMOC DO BUFETU - na libovolné domácí zápasy

Okénko české softballové asociace

-Aktuální newsletter ČSA Číst dál
-Reprezentace žen dnes končí své soustředění Číst dál
-Kadetky z Itálie vezou stříbro. Turnaj byl super, hodnotí trenérka Číst dál
-MS mužů 2015 z pohledu rozhodčího Číst dál

Okénko města Kunovice

-SOUTĚŽ PRO DĚTI „O POKLAD KRÁLE JÍZDY KRÁLŮ“ Číst dál
-Country večer, 18.07.2015 Číst dál

Kde nás můžete vidět v akci

1.-2.8.2015 - Pohár ČSA - ženy (Ostrava)
14.-16.8.2015 - soustředění žákyň a kadetek (Kunovice)
22.-23.8.2015 - 2. ČSL mužů (Praha, Ledenice)
 
8.-9.8..2015 - Pohár ČSA - muži (Ledenice)
21.-23.8.2015 - soustředění žáků (Kunovice)
22.-23.8.2015 - Extraliga juniorek (Ostrava)